Продават бижута на велика княгиня на търг в Женева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 03.11.2021
649
Руски имперски бижута, изнесени тайно от британски дипломат по време на революцията от 1917 г., ще се продават на търг следващата седмица в Женева.

Сред най- впечатляващите бижута в колекцията са любимите обеци и овалната брошка със сапфир и диамант на великата княгиня Мария Павловна, която е леля на последния руски император Николай Втори.

Наддаването ще се проведе от аукционната къща "Сотбис" на 10 ноември. Британски дипломат е спасил колекцията преди идването на власт на болшевиките. Самата Мария Павловна бяга от революцията и умира във Франция през 1920 година.

"Бижутата са принадлежали на Великата княгиня Мария Павловна, която е била кралицата на светския живот в Санкт Петербург. Тя е била съпруга на великия княз Владимир, син на Александър Втори и е имала фантастична колекция от бижута, тя е обичала бижутата. Тя е избягала от Русия през 1919 година. Преди това, през 1917, тя дава бижутата на приятел, който е британски дипломат. Това е господин Албърт Хенри Стопфорд, който спасява любимите й вещи", обясни водещият експерт по бижута Оливие Вагнер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).