Свято място подобно на Кръстова гора помага на болни да се излекуват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:49 / 13.07.2023
566
Богородичната стъпка може да се намери на около 20 километра от Стара Загора, където има лечебно, свято място, което е точно толкова енергийно, колкото са Рупите и Кръстова гора

Нейчо Нейчев обикновен човек, християнин, който е изградил параклис в местността Богородична стъпка. Там ходят хиляди поклонници от цяла България.

Богоридичната стъпка е скала, която прилича на отпечатък от женски крак, а вдлъбнатините на този отпечатък са пълни с лечебна вода, която никога не пресъхва. Според легендата това е стъпката на Божията майка.

Има много легенди за това място. Нейчо Нейчев съградил параклиса след като Божията майка му се явила на сън и му посочила мястото. Оттогава лековитата вода в стъпалото е помогнала на много хора.

Според друга легенда край мястото замръкнал римски конвой с окован християнин. Войниците започнали го бият и измъчват, но в изведнъж до скалата блеснала светкавица и слязла Богородица с Младенеца на ръце. Там, където стъпила, се вдлъбнала стъпка и се напълнила с вода. Тя изкъпала в нея Младенеца, напръскала раните на мъченика и те зараснали. После се възнесла, а смаяните войници пуснали пленника и приели свето кръщение.

Според друго предание на път от Русия към Рила на това място поживял няколко месеца Иван Рилски. С него бил племенникът му, който тук бил ухапан от змия и умрял.

Водата в Богородичната стъпка не се пие. С нея се намазват засегнатите участъци, или пък се потапят пръстите на лявата ръка, докато дясната е върху сърцето и казвате каква е болката ви. Препатили хора споделят, че така Богородица най-добре чува молбите на нуждаещите се, пише lekuva.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кобрата печели "Островът на 100-те гривни"?
Кристиан Захариев: В анимационните филми има много препратки, нас...
Той е голям талант, ще го гледаме по-често на малкия екран
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Райските кътчета в Родопите с водопадите
Ужас с привкус на джаз: Защо Джон Бон Джоуви мрази сватби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).