Тази вечер Варна ще бъде в ритъма на горещото аржентинско танго

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:29 / 10.04.2018
5328
Тази вечер Варна ще бъде в ритъма на горещото аржентинско танго. В Зала 1 на ФКЦ ще видим вдъхновяващия музикално-танцов спектакъл "Танго без граници“ - международен проект, в центъра на който е една варненка, влязла в елитната общност на най-високия клас танго музиканти в света – Мария Мартинова. След Музикалната академия в София Мария завършва легендарния Julliard School, Ню Йорк, със стипендията "Владимир Хоровиц". Защитава магистратура в Ротердамската консерватория при Агилес дел Виня. Кариерата й преминава през сцени като Концертгебау, Амстердам, St. Martin-in-the Fields, Барбикан и Уигмор хол в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, Ню Йорк.

За магията на тангото Мария говори с огромна емоция в обръщение към публиката в родния си град: "Няма друга музика като тангото, която да притежава силата на юмрук в корема. Тази музика ще ви накара да си спомните, че имате сърца, които могат да туптят, че имате кореми, които могат да се свиват от вълнение. Елате на концерта, и ще усетите!“

Мария Мартинова води днес във Варна за своя проект емблематични фигури на тангото като Марсело Нисинман – изпълнител на бандонеон, роден и изградил майсторството си в Буенос Айрес, композитор, последовател на своя ментор Астор Пиацола. В квартета участват още цигуларят Сирил Гарак, утвърдил се като един от най-търсените танго цигулари и Винфрид  Холценкамп – признат като най-уважавания танго басист в Европа.

Емоцията в концерта ще бъде изведена на много по-горещо ниво от танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар - танцова двойка с множество концертни изяви в Европа и Америка.

Пред варненската публика "Tanguarda“ ще представят творби от Астор Пиацола, Марсело Нисинман, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

Билетите за този горещ спектакъл в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център са на цени от 20 до 50 лв. и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ и онлайн.

Следващото събитие в поредицата от прояви за ценители в рамките на фестивала: 14.04. във Варненската опера - концерт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев. Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19:00. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).