В кана, пълна с вода, пуснете яйце. Ако изплува на повърхността, то значи не е прясно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:35 / 10.04.2023
597
Яйцата, които се произвеждат в България, са достатъчно. Това заяви за Радио Стара Загора в първия ден от Страстната седмица преди Великден председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство Даниел Божанков.

Той разкри, че основно у нас се произвеждат кафяви яйца, но има и родни фирми, които залагат на бели такива. Божанков коментира и цената, на която яйцата ще бъдат търгувани в навечерието на Великден. Според личното му мнение тя  не би трябвало да се увеличава.

Има лесен тест за това колко е прясно яйце. В кана, пълна с вода, яйцето се пуска. Ако потъне то значи е прясно. Ако изплува на повърхността, то значи е старо, обясни Божанков.

Председателят на Асоциацията на промишленото птицевъдство предупреди, че не всички вносни яйца на българския пазар имат коректно поставена маркировка. Според европейското законодателство срокът за годност на едно яйце е близо месец, допълни той,


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Предупредиха ни! Идва нова силна магнитна буря
Светла Сряда е! Църквата почита Св. Йоан Богослов
Не правете тези шест грешки при възпитанието на детето и сигурно ...
Седалките в колата ви са магнит за мистериозни петна – ето как да...
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).