Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте българското участие на "Откритие 2014" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:00 / 23.04.2014Коментари (0)3282
©
Михаела Филева и Nickname, етно-джаз формацията "Лот Лориен", Християна Дънкова и АМИРА са българските изпълнители, които тази година ще атакуват наградите на поп-рок-джаз феста "Откритие 2014" във Варна. В конкурсните категории за най-добър изпълнител и за песен на 17 и 18 май в ДТ "Стоян Бъчваров", певците от България ще влязат в музикален дуел с изпълнители от още 17 държави.

На сцената на "Откритие 2014" Михаела Филева и Nickname ще представят баладата "Има ли начин" по музика, текст и аранжимент на Графа. Певицата участва за втори път на фестивала "Откритие". През 2009-та тя спечели 3-та награда в конкурса за песен с композицията "Аз не знам" на младия автор Петко Савов. Сега Михаела и Ники са артисти на "Монте Мюзик".

Преди по-малко от 2 месеца новият музикален дует на България предизвика мини "пожар" сред феновете на родната поп-музика. В официалното видео на баладата "Има ли начин", режисирано от Васил Стефанов, двамата певци демонстрираха горещи любовни сцени. За много кратък период атрактивният клип стана популярен и надхвърли 87 хиляди гледания в YouTube.

В момента Михаела Филева е една от най-популярните български поп-изпълнителки. Сред хитовите й парчета са "Когато ти трябвам", "А дано, ама надали", "Приливи и отливи", а сингълът "Опасно близки" стана най-излъчваният в национален ефир и официален хит № 1 за 2013 година. През същата година певицата стана "Жена на годината" в категория Музика на списание "Грация".

Освен в конкурсната програма на фестивала, Михаела и Nickname ще участват и като гост-изпълнители. Специално участие в рециталната програма на "Откритие 2014" ще има и Орлин Павлов. След актьорските си ангажименти в киното, сега чаровният поп-певец ще влезе в ролята и на член на международното жури в конкурсните вечери на фестивала.
Две популярни имена от варненската сцена ще видим в категорията за най-добра песен. Това са етно-джаз формацията "Лот Лориен" - носители на наградата "Варна" за музика през 2013 г. и младата варненска поп-надежда АМИРА.

"Лот Лориен" подготвят най-новата си композиция "Вместо мен". Песента е в синхрон с пъстрия многожанров стил на формацията и тя отново ще предложи на публиката колаборация от български и чуждестранен фолклор, класическа музика, джаз, блус и прогресив рок, съобщи един от създателите на "Лот Лориен" - китаристът и композитор Кирил Георгиев. Вокалистката на групата Християна Дънкова ще направи и солово участие в конкурса за изпълнител.

АМИРА ще представи България и в двата конкурса. Зад артистичния псевдоним на певицата от Варна стои красивата Боряна Христова, която е не само изпълнител, но и автор на музика. Била е част от трио "Сахара", което сред участниците на "Откритие 2009". През 2010 АМИРА представя България като млад изпълнител и автор на музика в Гърция на фестивала Eurovoice, където специални гости са Енрике Иглесиас и Памела Андерсън. Талантливата варненка има в кариерата си 3 награди Гран при от наши и международни конкурси и сега целта й е една от големите награди на "Откритие 2014".

Под китарния съпровод на Йордан Йорданов, АМИРА ще представи песента "Crazy" от репертоара на американския дует Gnarls Barkley в състезанието за най-добър изпълнител. В конкурса за песен, варненката ще атакува наградите с композицията "Love again", която е по нейна музика и текст на Яна Табакова, аранжимент DJ Роско.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: