Юбилейна изложба за 130 г. от рождението на Борис Георгиев в ГХГ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:30 / 04.05.2018
3096
На 9 май от 18 часа в залите на ГХГ- Варна се открива Юбилейна изложба, посветена на 130 години от рождението на Борис Георгиев /1888 - 1962/, патрон на Градската художествена галерия във Варна.

Експозицията показва творби на художника от фондовете на НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ - София, ГХГ "БОРИС ГЕОРГИЕВ"- Варна, Ателие-колекция СВЕТЛИН РУСЕВ - София, Колекция ВЕНЦИСЛАВ КАДИЕВ, Колекция ДИМИТЪР ИНДЖОВ - Пловдив, Колекция ПАВЕЛ ДИМИТРОВ - Пловдив, както и богат документален фонд с архивни материали от ЦЕНТРАЛЕН ДЪРЖАВЕН АРХИВ - София, личен архив на ВИРДЖИНИЯ ДЖАКОМЕТИ и частни архиви.

Тържественото откриване ще бъде съпроводено с концерт на Ансамбъл за източно пеене "Софийски псалти": "AB ORIENTE LUX - МУЗИКА НА ПРАВОСЛАВНИЯ ИЗТОК". Концертът е част от Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018г. Представен от Българско Музикално Сдружение, с подкрепата на Фонд "Култура". Диригент Маестро ИЛИЯ МИХАЙЛОВ. 

При откриването на изложбата, своето проучване за философията на изкуството на Борис Георгиев ще представи изкуствоведът Пламена Димитрова-Рачева, директор на ГХГ "Борис Георгиев" - Варна.
Изложбата ще продължи до 30.06.2018 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).