Звезда на родната естрада е в изключително тежък период, пенсията й не стига дори за лекарства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 22.08.2021
1851
Звездата на родната естрада Стефка Берова не смее да се похвали с увеличението на пенсията си пред колеги, защото сумата не ѝ стигала дори да си купува лекарствата за месеца, които приема. Не е тайна, че 79-годишната гласовита певица от дълго време страда от диабет в напреднала форма и приема медикаменти ежедневно, за да поддържа кръвната си захар в норма. Те били страшно скъпи, а доходите на Берова са в размер на едва 350 лева.

Доскоро пенсията ѝ възлизаше на още по-скромна сума – позорните 215 лева, които ѝ присъдили за дългогодишния ѝ стаж заради абсурдната ситуация с изгорелите документи на "Концертна дирекция“, след която почти цялата гилдия на естрадажиите пропищя. Стефка обаче бе уважена от Министерство на културата и тази година попадна в списъците за наградни пенсии, които удостоените ще могат да получават в следващите 3 години. Певицата не "хвана“ голямата премия от 500 лева, а по усмотрение на екипа на министерството ѝ беше дадена по-ниската сума от 350.

Берова неведнъж е намеквала за двойните аршини, по които се присъждат подобен род награди. Тя бе сред първите, възроптали заради пожизнените пенсии от 700 лева, каквито вземат колежките ѝ Лили Иванова, Йорданка Христова и още много родни творци. Без да изпитва завист, певицата коментира, че всички, които са се посветили на творчеството и са прославяли България в годините, заслужават подобни финансови почести.

В момента Стефка отново се е върнала у нас, за да вземе участие в концертите "Вечните песни на България“, макар в последните години да пребивава основно в Италия, където отдавна се установи нейната дъщеря. Преди години, когато реши да замине на Ботуша, естрадната звезда сподели, че е готова дори да работи като чистачка, за да се издържа.

Музикалната легенда тази година отбелязва творчески юбилей – цели 55 години на сцена, но честване с мащабен самостоятелен концерт засега не е обявила, тъй като в последните години за нея и колегите ѝ става все по-трудно да намират спонсори за подобен род събития, с изключение на Лили Иванова, пише "Ретро". Тя успява да привлече най-големите фирми и бизнесмени и с техните средства осъществява проектите си.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2879):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Днес е първият ден, ако сте решили да отслабвате с лунната диета ...
В 21-ви век: Мъж е даван "под наем" за селскостопанска работа, дъ...
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).