САЩ нанесоха въздушен удар по Сирия, има загинали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:38 / 07.04.2017
2565
Съединените американски щати нанесоха тази сутрин въздушен удар по Сирия, предадоха световните агенции. Целта е летището, откъдето се предполагаше, че сирийската армия е предприела химическата атака в провинцията във вторник. Нападението е по нареждане на президента Доналд Тръмп и е първото открито нападение срещу режима на сирийския президент Башар Асад. 

Атаката е станала около 4 часа сутринта. Бойни кораби на САЩ в Средиземно море са изстреляни 59 летящи ракети "Томахоук" към сирийската провинция Хомс по правителствени цели, потвърди официален източник от администрацията на Вашингтон. 

Сред поразените мишени е военната база, откъдето във вторник сирийската авиация е извършила химическата атака, в която загинаха над 100 души. Ракетите са насочени срещу самолети, укрития за самолети, зони с петролни и логистични складове, бункери за муниции, системи за противовъздушна отбрана и радари, съобщиха от Пентагона. Базата на сирийските ВВС е почти напълно унищожена от ракетните удари, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. 

Към момента се съобщава за четири жертви. Президентът Тръмп призова всички цивилизовани страни да се присъединят към САЩ, за да се сложи край на кръвопролитията в Сирия. По думите му атаката срещу базата е "жизнено важна за националните интереси на САЩ". Тръмп добави, че докато неговата страна отстоява справедливостта, мирът и хармонията ще надделяват". Щатите са информирали голям брой страни за акцията, като сред тях е и Русия. 

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Русия не е изпълнила споразумението от 2013 г. за обезопасяване на химическия арсенал на Сирия. По думите му Москва или е била съучастник на режима в Дамаск, или е била некомпетентна да гарантира прилагането на споразумението.

Виж коментарите (1)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).