Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Финландският посланик откри международен семинар в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 18:18 / 14.10.2010Коментари (0)463
©
Посланикът на Финландия Н.Пр.Таря Лайтиайнен откри днес българо-финландски бизнес семинар в Балчик. Тя отбеляза, че е за пръв път тук и е приятно изненадана от условията за туризъм, които предлага градът и сподели мнението, че това е едно от най-добрите места за живеене.

Пред представители на бизнеса от финландската област Северна Карелия Лайтиайнен заяви: "Правителството на ГЕРБ има няколко водещи цели, сред които спиране на корупцията и организираната престъпност. В тази посока бяха направени доста добри стъпки. Чувствам, че доскорошните проблеми на хората вече не са на дневен ред. Разбира се проблемите с корупцията и престъпността са такива, че не може да се справиш за една година, но аз мисля, че това е въпрос, с който се занимават и европейските посланици. Има неща, за които ние можем да съдействаме и тези проблеми да се решат. Мога да кажа, че правителството е отворено и слуша какво говорим ние посланиците. А ние се възползваме от възможността да се срещаме с министрите и да ги информираме за нашите впечатления. Разбираме, че когато дойдеш в България, трябва да започнеш на чисто и да не се включваш в корупционни схеми."

Посланик Таря Лайтиайнен бе запозната с проекта на комплекс "White Rock Palace", чиято първа копка бе направена по-късно днес в Балчик. "Много се радвам, че тази инвестиция вече се случва. Тя ще бъде печеливша и за общината", обяви дипломатът.

След разговора си с кмета посланик Лайтиайнен заяви, че е доволна от факта, че община Балчик е самоиздържаща се, което е много рядко явление в България. Това, че в региона 80% от земята е обработваема е чудесно, допълни тя.

Представителите на финландския бизнес изразиха задоволство от условията, които са им предоставени за провеждане на форума, и заявиха, че регионът има много добър потенциал за съвместни дейности не само в туризма, но и в индустрията, в строежа на къщи, в изработването на отоплителни уреди, в металообработващия бранш. От своя страна Финландия има нужда от медицински сестри и от работници в минната индустрия, обявиха бизнесмените. "Стара истина е, че трябва да избираш партньор, който да е съизмерим с теб. Ние считаме, че България и Финландия са съизмерими", заключиха инвеститорите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: