Координаторът на "Републиканци за България" във Вълчи дол с разказ за нередности в общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
11:11 / 07.02.2021
5833
Координаторът на ПП "Републиканци за България" във Вълчи дол,  Яна Радева,  разказа в предаването "Студио Хъ"  по ТВ 7/8 за нередности в общината.

Повод за включването й по скайп в предаването бе поредната атака срещу нея по време на снежната офанзива преди десетина дни. Радева разказа за случая и сподели, че той има предистория. Според  нея  сезирането на институциите за нередности в община Вълчи дол е  провокирало поредицата  от  атаки срещу нея.

 "Предисторията е още от 2019 г. и началото на 2020 г. , когато имаше създадени отношения с общинската администрация.  На 21 януари 2020 г. аз подадох жалба в ОИК за това, че настоящият кмет  на община Вълчи дол все още е действащ търговец.  Вече има такива дела, включително и приключили в България.  Пуснах сигнал и до комисията за противодействие и установяване  конфликти на интереси, тъй като освен, че е едновременно кметът е и действащ търговец, той има участие и в местен футболен клуб, който е на издръжка на общината.  Съответно комисията се произнесе в средата на миналата година и след това имаше хвърлена тротилова пресовка пред дома ми.  

Пуснах жалба и прокуратурата излезе със становище, че няма извършено престъпление, защото няма пострадали хора или големи щети по автомобила. ОИК  във Вълчи дол пък се произнесе, че тъй като той не е плащал осигуровки, не бил търговец. А той е търговец по смисъла на търговския закон, няма нищо по логиката на социално осигуряване и дължими данъци.

Нещата, които се случват тук в момента и това, че общината се води към тотален фалит,  това е по-опасното. Според  адвокатите, след като излезе становището на Върховен административен съд, той едва ли ще продължи да е кмет. Разходват се средства по недопустим начин. 

Призовавам всички разследващи органи да посетят община Вълчи дол. Можем да напишем едно ръководство и да го озаглавим "Как не се управлява община".  Аз съм била в общинския съвет и се отвратих,  реших,  че не мога да работя с тези хора,  защото се разходват пари,  като се сключват договори за консултантски услуги за 40 000 лв.,  без да е свършено нещо конкретно.

Начинът за справяне с този метод на управление е един, трябва да се промени моментната система на управление. Не може управник да си прави каквото иска с институциите зад гърба си. Ние данъкоплатците докато мълчим, сме овце. В с. Добротич излязоха на протест с искане да се почистват шахтите, за да не се наводнява главния път, който минава през селото. Искаха технически сътрудник към кметството. Нищо не се случва, защото кметът на селото не харесва общинския кмет.  В същото време в съседното село Михалич кметът има граждански договор с общината, с който се извършва транспорта на учениците в рамките на общинската училищна мрежа. Който пее в хора е облагодетелстван. Който не пее, му хвърлят бомбички и получава заплахи от адвокатите на кмета.  В много общини в област Варна ситуацията е сходна", сподели Яна  Радева. 

За последния случай, при който трактор  засипа автомобила на Радева със сняг преди десетина дни, дамата разказа следното:

"При нас не беше почистено за съжаление както трябва, когато наваля. Към 20 часа се прибирах с колата си към дома си и помолих сина си да направи клип, докато шофирам, за да покажа състоянието на улиците, затрупани под снега.  Качих клипа във фейсбук страницата си, за да видят другите граждани и да внимават. Около 22 часа детето ме информира, че минава машина да почисти пътя и се зарадвах, че вече няма да имаме проблем. Нищо подобно. Излизам на терасата и гледам как трактор с гребло зарива автомобила ми, паркиран на тротоара , поради простата причина, че и в двора има много сняг и не мога да го прибера.  Колата не пречи на никого в случая. Слязохме долу, слезе и трактористът и при въпроса : "Защо ми набутваш колата?", той заявява: "Как защо? Каква си, само жалби пишеш, много говориш, ще ти я набутвам!".  Качихме се и оставихме нещата така, колата има каско все пак", допълни  Яна Радева от ПП "Републиканци за България".

 


Виж коментарите (7)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Регионални новини:
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).