Министър Ангелкова: Заедно с културните центрове в чужбина ще рекламираме България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:43 / 11.08.2017
1775
Стартираме съвместни инициативи с Министерството на културата, с които да използваме културните центрове извън страната за реклама на дестинация България. Това заяви в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министърът припомни, че предстои съвместно с бизнеса да бъдат изготвени балнео- и СПА дестинации, които, комбинирани с вече утвърдените културно-исторически маршрути, ще станат част от Националния туристически регистър заедно с фестивалите и другите културни събития. 

"С новите маршрути ще подпомогнем усилията на местната власт да разнообрази туристическите оферти и да предлагат типичните за региона услуги", посочи още министър Ангелкова.

"Откриването на мощите на Йоан Кръстител е изключително важно за Созопол", каза кметът Панайот Рейзи. "Успяхме да променим много града, който вече е една от емблемите на България", допълни той и подчерта доброто сътрудничество с Министерство на туризма.

По-късно пред медии министър Ангелкова коментира случая с поставените видеокамери на плаж "Делфин". Тя акцентира, че предстои проверка и ще се установи дали поставените видеокамери са регистрирани според изискванията и дали има табела, която информира за тях, както изисква законодателството. Министърът допълни, че ако наемателят на този плаж не спазва задълженията си, договорът му може да бъде прекратен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).