Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Шабла организира детски празник за последния ден от ваканцията
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 15.09.2010Коментари (0)420
Вчерашният, последният ден от лятната ваканция се превърна в незабравим празник за децата на Шабла, предаде репортер на Varna24.bg. Той се състоя в Зеления обучителен център в морския град, а поводът беше финализирането на проекта "Училището- възпитател в съвременни ценности."

Той се реализира в община Шабла от месец февруари до края на месец август т.г и се осъществи с помощта на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 година, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ " Да направим училището привлекателно за младите хора" към Министерство на образованието, младежта и науката. Стойноста на проекта е 52 172 лева. При реализацията му водеща организация беше Община Шабла в партньорство със СОУ "Асен Златаров"в общинския център.

Целта на проекта беше да допринесе за социалното възпитание на младите хора в Община Шабла, чрез създаване на модерна система от извънкласни дейности, съобразени с възрастта, желанията и потребностите на учениците. Участниците в клубовете по изкуствата и спортните клубове, общо 203 на брой, участваха с интерес в работата им.

Разпределени в четири възрастови групи, под вещото ръководство на експерти-ръководители с доказан опит и умения, децата получиха добра подготовка, която може да е основа за онези, които желаят в бъдеще да се занимават с избраните от тях дейности по проекта.

Ръководителят на проекта Нелко Йорданов- ст.експерт "Европейски програми" в общинската администрация приветства децата с "Добре дошли" на празника и благодари на ръководителите на клубовете, на учителския колектив, на общинското ръководство на всички деца и родителите им, за тяхното търпение, воля и отделено свободно време за да може да бъде реализиран този проект.

От началото на годината до месец август бяха проведени няколко публични прояви- изложби и състезания за всички клубове.

Вчера, при финализирането на проекта в залите на Зеления център организаторите бяха експонирали всички рисунки и дърворезби изработени от децата в клубовете по изкуствата, а фотоизложба проследяваше дейността на спортните клубове и клуб "Аз обичам морето".

Кметът на общината Красимир Кръстев и директорът на СОУ "Асен Златаров" Йордан Михайлов поздравиха децата с добрите резултати постигнати при реализацията на проекта.

"Този проект е част от програмата на общината, която се реализира със средства от Европейските фондове. Резултатите показаха, че интересът ви към дейностите заложени в проекта е голям. Нашата идея и желание е да надграждаме постигнатото. Благодаря ви за старанието и интереса."- каза в краткото си приветствие към децата кметът на общината Красимир Кръстев.

"Днес слагаме край на едно начало, ще работим то да продължи и общината отново да стане бенефициент на такъв проект. Резултатите са показани в изложбените зали и се виждат.Освен придобитите умения и навици този проект ще остави незабравими спомени и преживявания в сърцата на всички участници. Благодаря на целия екип реализирал прекрасната идея."- се обърна към участниците директорът на училището Йордан Михайлов.

Участниците в проекта получиха грамоти, рекламни материали и фланелки, които им връчиха кметът на общината Красимир Кръстев, председателят на общинския съвет инж.Димитър Арнаудов и директорът на училището Йордан Михайлов.

Да споделят радостта и удоволствието от постигнатите резултати на младите художници спортисти и моряци, дойдоха техните родителите, приятелите им, много граждани.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха двама аниматори и като на празник беше осигурена почерпка от вкусни хапки, плодове и напитки.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: