Спасители извадиха от морето двама удавници край "Слънчев ден"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 19.07.2017
2689
Демонстрация по водно спасяване пред хотел "Палас" в комплекса "Слънчев ден" приключи неочаквано с реален тест за уменията на участниците. Малко след финала на зрелищната операция, която прикова погледа на плажуващите, водните гардове Румен Йорданов и Владимир Панев извадиха от морето двама давещи се. Единият летовник страдал от Паркинсон и нагълтал вода, след като паднал на плиткото, а другият попаднал в дънна яма. Благодарение на бързата намеса на колегите животът им бе спасен, коментираха участници в демонстрацията. 

Тя е част от Седмицата на водното спасяване, организирана от Областния съвет на БЧК-Варна, дружеството на специалистите по водно спасяване и общината. В акцията се включи и спасителят шампион Михаил Костадинов. 64-годишният доайен предаде ценен опит и практически съвети на колегите си. Костадинов е един от известните треньори по плуване у нас. 

Носител е на световна шампионска титла от 1972 г. във Вител, Франция, 5 пъти е ставал републикански шампион по водно спасяване, майстор на спорта е по водна топка и има зад гърба си дълъг стаж по вишките с актив от множество спасени от мъртвата хватка на морето летовници. 

Следващата демонстрация е в четвъртък от 10 ч. на плажа пред ресторант "Кристал" в СОК "Камчия", а от 18 ч. пред хотел "Марина" на "Слънчев ден" ще се проведе Десетия турнир по водно спасяване на море за действащи спасители. 

Атрактивната надпревара в 3 дисциплини ще покаже нивото на подготовка на работещите по цялото крайбрежие водни гардове, тъй като участниците са не само от Северното Черноморие, а и от Слънчев бряг и Приморско.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).