Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свидетел по "Килърите" не можа да се добере до съда, за да даде показания
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 27.01.2012Коментари (0)1158
© Impact Press Group
Йоланта Димитрова информира съдебния състав по делото "Килърите", че заради тежката пътна обстановка не може да пристигне в Шумен, за да дава показания по делото "Килърите".

Днес бяха разпитани д-р Ани Здравкова и адвокат Аня Минчева. Първата разказа обстоятелства около побоя над съпруга на сестра й, който според обвинителния акт е извършен от подсъдимия Петър Атмаджов по поръка на подсъдимия Георги Вълев. Д-р Здравкова обясни, че въпросното лице пиело много и често биело съпругата си, а един път посегнало и на тъща си. В резултат на побой получило наранявания по главата, крак и ръка, но след 2-3 дни го изписали от болницата.

Адвокат Аня Минчева разказа за работата си с адвокат Петър Лупов през периода 2004-2007 година. Подсъдимият Георги Вълев е ползвал услугите на кантората, в която съдружник е бил и адвокат Пламен Луков по няколко дела, сред които и това на бившите акционери на "Тракия банк" срещу ДЗИ. По искане на Вълев, който първоначално представлявал всички бивши акционери, е заведено дело в Люксембург. С него се искало да се обяви за нищожен договора за прехвърляне правата върху акциите на "Тракия банк" на фирми на Емил Кюлев. Аргументите за това били нарушаване на Закона за банките, според който при прехвърляне на над 5% от акциите се иска разрешение от БНБ, като и неспазване на предвидената в закона форма.

Първоначално адвокатите Петър Лупов и Пламен Луков представлявали всички съдружници, но през пролетта на 2007 година бившите акционери в "Тракия банк" Георги Стойчев и Георги Трифонов, от Пловдив поискали да оттеглят пълномощията си от Георги Вълев. След това адвокат Лупов е комуникирал само със Стойчев и Трифонов, а адвокат Луков - с Георги Вълев. По това време настъпва и разрива между двамата съдружници, а адвокат Минчева е принудена да напусне като за целта е сменен патронът на бравата на кантората. Свидетелката заяви още, че не е познавала Румен Рачев и не е работила за негови фирми.

Деветото заседание делото "Килърите" ще започне на 6 февруари. През петте му дни да дават показания се призовани 14 свидетели, сред които адвокат Пламен Луков, Иво Прокопиев, Радослав Димитров, счетоводител на подсъдимия Георги Вълев.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: