Започват "Дни на българското кино" в Бяла

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:41 / 14.07.2022
1492
Вчера стартира второто издание на инициативата "Дни на българското кино“ в Община Бяла. Пет поредни вечери, пет прожекции на български филми под открито небе, в уникалната атмосфера на лятното кино на град Бяла. Събитието беше открито с безплатна прожекция на филма "В сърцето на машината“, със специален гост Александър Сано. 

Кинопрожекциите ще продължат до неделя, а жителите и гостите на Бяла ще имат възможност да се насладят на богата и жанрово разнообразна филмова програма:

14 юли /четвъртък/ "Петя на моята Петя“ (2022);

15 юли /петък/ "Завръщане 2“ (2022);

16 юли /събота/ "Жълт олеандър“ (2022);

17 юли /неделя/ "Лошо момиче“ (2019);

"Киното е една от най-интригуващите и популярни форми на изкуство. То ни позволява да се пренесем в различни държави и светове, и да съпреживеем историите на героите от всеки филм. За "Дните на българското кино“ сме избрали да представим пет от най-новите родни филми. Нашето Лятно кино е едно от най-хубавите по Черноморието и досега го използвахме основно за концерти и нашата "Седмица на морето. Щастлив съм, че от миналата година вече прожектираме филми и белият екран отново оживя. Идеята ни е то да продължи да работи до края на летния сезон и да събира публика. “ споделя кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.

Събитието се организира с подкрепата на Община Бяла и неговата основна цел е да върне живота в градското лятно кино, като осигури достъп до качествено българско кино на по-широка аудитория. Нещо повече – преди всяка прожекция публиката ще има уникалната възможност да се срещне с част актьорите, участвали във всеки филм.

Община Бяла винаги е предоставяла на своите жители и гости богат календар наситен с културни и спортни прояви. Отчита се голям интерес към всички прояви в морския град и това е причината програмата да продължава да се обогатява и развива с всяка изминала година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).