10 хил. нарушения на скоростта засечени във Варна за първите 6 месеца на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:27 / 15.07.2019
1719
Аспаруховият мост единственият изход на Варна в посока Бургас и курортите по Южното Черноморие. Макар да предполага движение с висока скорост, тук ограничението остава 50 км/ч.

Само за около час, са засечени над 20 нарушители, съобщава bTV. И понеже най-често се бърза, вместо да разчита на улични камери, полицията разполага свой екип за по няколко часа всеки ден.

За първите шест месеца от 10 хил. нарушения на скоростта в града, 1 500 са именно на моста.

"Водачите започват да се съобразяват с непрекъснатото присъствие на дадено място на полицейския екип, същото е и с камерите, когато водачите знаят, че са контролирани и по този начин, логично те взимат мерки, за да бъдат по-дисциплинирани", коментира Ивана Милева, говорител на ОД на МВР-Варна.

"В момента се изгражда мрежата за видеонаблюдение и при прехвърляне на активите официално към Община Варна цялата налична мрежа ще влезе на експлоатация в това предприятие, което ще обслужва контрола на трафика", каза общинският съветник Христо Атанасов.

Колко от камерите са изправни и колко пари ще са нужни за ремонт и подмяна, не е ясно. Най-рано през 2020 г. Варна ще може да има ново видеонаблюдение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).