111 училища във Варненска област участват в проекта "Твоят час“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 10.02.2017
903
През учебната 2016/2017 година стартира проект "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) - Фаза 1". 

Финансирането от 140 000 000 лева е по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. "Твоят час" обхваща ученици от 1 до 12 клас от държавни и общински училища чрез дейности насочени към развитие на умения за учене, творчески способности, преодоляване на обучителните затруднения.

Във Варненска област в "Твоят час" участват общо 111 училища, за град Варна те са 56. 

Около 200 преподаватели, 30 обучителни центъра и читалища работят с ученици по над 250 извън класни дейности, съобщиха от Областен информационен център - Варна. Заниманията се провеждат индивидуално или в малки групи и обхващат дейности във всички сфери на образованието - наука, изкуство, спорт, технологии, гражданско общество, и др. 

Новостите в проекта "Твоят час" са допускането на партньорства между училище и юридически лица предоставящи образователни услуги и включване на родителите с цел създаване на активни общности. Механизмът за определяне на извънкласните форми е различен в сравнение със "Заедно в час" от предишния програмен период - в началото на учебната година всяко училище, желаещо да участва в програмата, създава механизъм за оценка на интересите и потребностите на учениците. 

Директорът регистрира училището в портала на "Твоят час" и обявява в платформата всички търсени извън класни дейности и ръководители на групи. Важно е дейностите да се провеждат рамките на часовете за занимания по интереси, организиран отдих и спорт, целогодишно, включително и през ваканциите. Извънкласните форми ще се реализират до 31.10.2018 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).