73-годишен мъж е загинал при пожара до Драматичния театър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:01 / 18.10.2010
2264
73-годишен мъж е загинал при пожар във Варна. Това съобщи  главен инспектор Тихомир Тотев, заместник - началник на Регионална служба "Пожарна безопасност и спасяване" към ОД на МВР - Варна. Сигналът за възникнал пожар на ул "Кръстьо Мирски" 6 в района на Драматичния театър е подаден тази сутрин около 5.00 часа. На място са били изпратени три пожарни коли от Първо районно управление към служба "Пожарна безопасност и спасяване".

Пожарникарите са установили на място, че силно гори дясната страна на двуетажна къща. На първия етаж е намерен труп на възрастен мъж. Инспектор Тотев допълни, че къщата, където е възникнал пожарът, е стара, с дървен градоред и дървени стени. Поради тази причина огънят се е разпространил много бързо и е стигнал до покрива на сградата, където е унищожил шест квадратни метра покривна конструкция. В гасенето на пожара се е включила и противопожарна стълба.

Инспектор Тотев допълни, че пожарникарите са спасили половината от къщата и огънят не е успял да унищожи цялата жилищна сграда. Освен загиналия възрастен мъж в сградата е имало и други хора, които са се евакуирали преди пристигането на пожарникарите. Сериозно пострадала е дясната страна на къщата, лявата страна е опушена. В момента екипи правят допълнителен оглед на мястото на пожара. Ще се разследва и причината за смъртта на възрастния човек.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
18.10.2010 Пожарникар е пострадал при потушаване на огън във Варна
18.10.2010 Пожар изпепели къщата на варненски художник до Драматичния театър
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).