Атанас Стоилов: Предстои реализирането на мащабни проекти в Аксаково

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:21 / 28.10.2019
7995
През следващите 4 години се очертава реализацията на изключително мащабни проекти на територията на община Аксаково. Това каза за Радио "Фокус“ – Варна Атанас Стоилов, кмет на община Аксаково, издигнат от ПП ГЕРБ.

Той спечели местният вот още на първи тур с приблизително 76% от всички гласове в общината. По думите му резултатът не е изненада, защото екипът, с който работи от години, дава всичко от себе си, за да подобрява живота на хората в Аксаково. "Още преди началото на кампанията видяхме, че хората ни гласуват голямо доверие - не само на мен, но и на Общинския съвет. В последните години съумяхме да реализираме много големи проекти, при това не само в град Аксаково, но и в другите по-малки населени места. Всичко това бе забелязано от жителите, а знаете, че когато се работи – подкрепата никога не е случайна“, допълни Атанас Стоилов.

По отношение на предстоящите мащабни проекти новият-стар кмет на общината коментира, че действително следващите 4 години се очертават като много динамични. Атанас Стоилов заяви че проектите, които са започнали съвместно с кмета на Варна Иван Портних и благодарение на подкрепата на българското правителство, се очертават като най-мащабните за общината.

Той посочи, че освен отварянето на "детелината“ в град Игнатиево, която вече е на етап реализиране и се очаква да е готова до средата на следващата година, то предстои и приемането на Общ устройствен план за община Аксаково. "Планът е напълно съобразен с това, което искаме да реализираме, визирам Промишлената зона под с. Слънчево, която ще бъде разпростряна на много голяма територия. Тази инвестиция всъщност засяга и град Варна, тъй като идеята е там да бъде индустриалната зона.

Трябва да се вземе предвид и това, че са подбрани най-добрите терени с такава инфраструктура и реално в България няма толкова добре ситуирани терени. Тук говорим, че има летище на 2 километра, отделно има 2 пристанища в близост, говоря за Варна – Запад и Варна – Изток, които са на не повече от 10 км., отделно има и в близост Фериботен комплекс, който е само на 6 км. Освен всичко това, в района преминава АМ Хемус и евентуално АМ Черно море“, разясни Атанас Стоилов. Той изрази надежда, през следващите 5 до 10 години общината да се превърне в най-доброто място за бизнес в България.

Виж коментарите (3)

Още по темата (245):
17.12.2019 В Бозвелийско недоволстват: Не искаме нови избори, искаме си избрания кмет
16.12.2019 Съдът си каза думата! Изборът на кмет за Бозвелийско е недействителен
10.12.2019 Експертизите потвърдиха: При изборите за кмет в Бозвелийско е използвано невидимо мастило
04.12.2019 Нова дата за делото за избор на кмет в Бозвелийско заради закъсняла
експертиза
04.12.2019 Съдът потвърди избора на Петя Проданова за кмет на "Приморски"
30.11.2019 Кой колко изхарчи на "Местни избори 2019"
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).