Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от ПП-ДБ: Тръбата във Варненското езеро олицетворява целия мандат на управление на Портних

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
20:53 / 09.10.2023
1448
Т. нар. "Дупка“ в сърцето на Варна е пладнешки обир, който ощети варненци с 43 милиона лева, ще свикам местен референдум за нейната съдба

Желязната завеса между управлението и гражданите на Варна ще падне. Ще сложа край на модела "Портних“ във Варна. Той от години не се занимава с хората, а с тесни икономически интереси. Варна се свързва с групи и групировки, които от години управляват и кмета, и града.

Това каза Благомир Коцев, кандидат за  кмет на Варна от коалиция ПП-ДБ в предаването "Лице в лице“ по bTV тази вечер.

В момента тези кръгове управляват еднолично града и командният им център е изнесен в един хотел в центъра на Варна. Това ще се промени. Ще върнем Варна на варненци и икономическите кръгове вече няма да имат контрол. Контролът ще е в е ръцете на хората, посочи още Коцев.

Той добави, че навсякъде в кварталите хората се оплакват от скъсаната връзка с общината. Варна се занемари откъм инфраструктура и чистота, стана бетонно гето, няма зелени площи, инфраструктурният хаос е голям. Кварталите станаха бетонни зони без спортни площи и градинки, няма места в детските градини, а хората се оплакват от лошите условия в градския транспорт и мръсния въздух заради безкрайните ремонти.

Варна сега не е градът, който варненци са свикнали да виждат. Беше добър град за живеене, но отдавна вече не е. Усещането на варненци е, че са забравени, каза също Коцев и напомни, че  като областен управител е спрял продажбата на 140 декара зелените площи в междублоковите пространства - едни от последните останали в града, които, по думите му, общината се е опитвала да продаде на определени икономически групи.

"Дупката“ във Варна бе пладнешки обир. 43 млн. лв. бяха платени на Георги Гергов от публичните пари. Тя още стои в центъра на Варна,. Ще проведа местен референдум, за първи път във Варна, за да решат хората съдбата на т.нар. "Дупка“, заяви Коцев.

Кметът Портних никога не е имал приемен, час, аз ще имам и това ще е едно от първите неща, които ще направя в общината. Вчера се срещнах с НПО, които защитават животните и хората ми казаха, че за 10 години само веднъж са успели да стигнат до кмета, разказа Коцев.

Попитан за тръбата във Варненското езеро, той каза, че кметът Портних  има обвинение от прокуратурата именно за този казус. Отдавна изплуваха на повърхността детайлите от управлението на града, както изплуваха реалностите на повърхността от тази фекална тръба на езерото. Тази тръба е олицетворение на целия му мандат, категоричен бе Коцев.

Големите ремонти във Варна са предизборни - за 175 млн. лв. на 92 улици - ремонти наведнъж и разкопаване на целия град, което изтормози гражданите. Поисках информация по ЗДОИ, но не получих отговор за какво и как се харчат тези пари и защо сега. Хората казват, че подават сигнали и не получават никакви отговори, разказа още Коцев. Той увери, че в мандата си като следващ кмет на Варна ще спре презастрояването, като осигури повече зелени площи.

Да се гарантира прозрачност на управлението и участието на хората в решенията, модернизиране на градския транспорт, повече паркинги и паркоместа – това са елементарни управленски въпроси, с които общината досега не успя да се справи, посочи още Коцев.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ


Виж коментарите (2)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).