Британски боен кораб на визита във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 27.04.2017
1228
От 27 до 29 април на неофициално посещение във варненското пристанище ще бъде ескадреният миноносец "Daring" (HMS DARING) от състава на Военноморските сили на Кралство Великобритания, съобщиха от родните ВМС.

Британският боен кораб е дълъг 154 метра. Задвижва се от две газови турбини Ролс-Ройс. Може да развива скорост от 30 възела (56 км/ч). Повече за кораба можете да видите ТУК.

По време на посещението на 28 април са предвидени протоколно-представителни и спортни мероприятия, включващи среща на командира на "Daring" капитан II ранг Маркус Хембър с командира на Пункт за базиране Варна капитан I ранг Георги Георгиев, срещи между офицери от "Daring" и представители на българските военноморски сили, посещение на курсанти от ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров" на борда на кораба и съответно посещение на млади офицери от кораба в училището, посещение на кораба от деца от морски клуб "Приятели на морето", футболна и волейболна среща между отборите на българските морски военни и британските им гости.

На 29 април ескадреният миноносец "Daring" ще напусне пристанище Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).