Чакаме бум на руски туристи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:43 / 27.03.2011
2498
Размириците в Тунис и Египет ще доведат до нов рекорд на руските туристи в България. От външно министерство прогнозираха ръст с 30-40% на визите, които ще бъдат издадени за граждани на руската федерация и на Украйна през тази година.

Според Любомир Грънчаров, началник на отдел "Визов център" в дипломатическото ведомство, очакванията са за 350-400 хиляди визи само за руснаци. За миналата година техният брой е бил малко над 300 хиляди. По думите на Грънчаров бум ще отчете и Турция.

Българските задгранични представителства са издали за цялата минала година общо 630 хиляди. визи. "След 2006 г. има нарастване на искането за визи, това е свързано както с туризма, така и с членството на България в ЕС", обясни още Грънчаров. Той допълни, че българските консулски служби в десет държави - Мароко, Алжир, Тунис, Либия, Египет, Армения, Йордания, Азербайджан, Грузия и Косово, събират биометрични данни.

В 56 консулски служби има инсталирани гишета за биометрия. Всички те са свързани с Националния визов център, който е създаден като част от изискванията за влизането на страната ни в Шенген.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).