Частен паркинг изникна на мястото на Картофената къща във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
12:54 / 20.06.2018
7310
Частен паркинг е заработил от две седмици в парцела, където беше съборена емблематичната Картофена къща във Варна, видя репортер на Varna24.bg. 

В същото време в социалната мрежа варненци споделиха тревогите си, че се предвижда на мястото да бъде вдигната жилищна кооперация. 

"Имаме новина. Институциите окончателно сготвиха Картофената къща. А именно, Общината изискала от фирмата Комар 1 да се възстанови къщата, но за целта да се обърнат към Паметници на културата. Явно след парично убеждаване от Паметници на културата казали, че сградата не може да се възстанови, защото нямало планове. И сега общината разрешават кооперацийка там.

Остава въпросът кога ли можем да очакваме поредния 16 етажен блок на мястото на взривения исторически паметник, емблематичен спомен от Стара Варна.

Сградата е строена през 1914 г. за дом на семейството на богатия търговец Димо Хаджидечев. По-късно в нея са живели и наследниците на съратника на Васил Левски - Иван Драсов. В годините на социализма там се намира Домът на активните борци против фашизма и капитализма", споделят граждани.

На огражденията на паркинга действително стоят рекламите на жилищна кооперация. На посочените за връзка телефони репортер на медията ни се свърза с мъж, който обясни, че на този етап няма да има ново строителство в парцела и фирмата е инвестирала в паркинг, а рекламираната кооперация ще бъде изградена на ул. "Парижка комуна" във Варна.

Виж коментарите (4)

Още по темата (19):
16.06.2021 Преизграждат фасадата на "Къщата с папагалите"! Арх. Бузев: Ще следя за изпълнението на проекта до последния детайл!
29.04.2021 Огромна кооперация "изяде" "Къщата с папагалите" във Варна
30.01.2020 Кметът: Вярвам, че скоро ще бъде върнат блясъкът на един от символите на Стара Варна
15.11.2019 Започна ремонт на емблематична сграда във Варна, разпадаща се от години
30.09.2019 Събориха фасадата на "Къщата с папагалите" във Варна
08.08.2019 Уникално: Вписват "Къщата с папагалите" във Варна в модерна нова сграда
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).