Д-р Янко Станев: Нужна е хирургия в политическите действия и политическото мислене!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:56 / 03.11.2021
1734
Най-доброто лекарство против хаоса в държавата, е да се преодолеят предразсъдъците и политическите интриги, което означава хирургия в политическите действия и политическото мислене. Това заяви лидера на СДС-Варна д-р Янко Станев, като допълва: 

 

Това означава "да се изчегърта“ гнойта от раните, които в последните пет-шест месеца се появиха в психологическия климат на обществено-политическия живот в България, и които очертаха фалшиви, червени, болшевишки линии – с този може, с този не може.

Българският народ показва с резултатите и ще покаже за трети път тази година на избори, че това е неприемлива формула за управлението на неговия живот.

На първо място, тези служебни президентски (временни - по болшевишки правопис) правителства не се справят с нито  едно предизвикателство.

Сеенето на политически вятър и жътвата на политически бури в здравната, икономическата, образователната, външно политическата и т.н. секторни политики, не се премислиха достатъчно рано и сериозно, и този хаос доведе до тежки кризи.

Дали пропагандният ефект "болният умря с подобрение“ е злонамерено или неспособно управление, не може да има  отговор в момента.

Затова нямаше функциониращ парламент и не се съставяше нормално правителство. Като прибави и пропагандата срещу предишните управления, опиращи се на "твърдения“, "обосновани предположения“ и "някой каза“, държавата беше хвърлена в немощ. Няма как да звучи сериозно да обследваш и разследваш дългогодишни управления за три-пет дни или три-четири месеца. Дори и в това – хаос!

И така, решението е ГЕРБ-СДС да направи правителство и това са компромиси само в името на България. Друго чисто и ясно решение на тежките кризи - няма. Пропагандният въпрос "с кого“, ще получи своят отговор на изборите. Но има с кого, защото в Република България не са свършили знаещите и можещите хора, и най-важното - политици надвили себе си.

Никой не е само бял, но и никой не е само черен. Важното е спирането на хаоса и нормализирането живота на българския народ.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).