Дебютно правят курсове за пикола във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 16.02.2017
1017
За първи път тази пролет във Варна ще бъдат проведени квалификационни курсове за хотелски пикола, съобщи началникът на Регионалната служба по заетостта Пламен Начков, цитиран от "Труд". Според него организатори на обученията са няколко работодателски структури от сектора, който от години изпитва кадрови трудности.

Курсовете ще се провеждат през април, паралелно с вече утвърдените обучения за камериерки, сервитьори, готвачи и озеленители. Търсенето на работници за тези позиции вече е налице.

Въпреки че зимата още не си е отишла, в Бюрото по труда във Варна в момента са обявени над 50 вакантни места за туризма. Най-много са те за камериерки и готвачи, но се търсят и администратори, келнери и бармани.

Повечето работодатели изискват кандидатите да владеят английски, руски или немски език, като за някои позиции се допускат и завършили само основно образование. Въпреки това вероятно ще се наложи хотелиери да внасят работна ръка от Молдова и Украйна, прогнозира Начков.

Според него тази зима нивото на безработица във Варна се е задържало около 4%, тъй като голяма част от сезонните работници в туризма са си намерили препитание в търговията и услугите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).