Деца и възрастни се включват в "Голямото брайлово четене“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 10.10.2019
2142
Незрящи деца и възрастни от Варна ще се включат в два поредни дни в инициативата "Голямото брайлово четене“, посветена на 210 години от рождението на Луи Брайл.

"Идеята е да се възкреси отново значението на този шрифт“. Това обясни в интервю за Радио "Фокус“ – Варна председателят на Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928“ Спас Карафезов.

Първото събитие бе планирано за днес в Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“. Възпитаници на учебното заведение представиха различни текстове, написани с брайлово писмо.

На 11 октомври подобна инициатива ще се проведе и в културния дом на Съюза на слепите на улица "Петко Стайнов“ 3. Началото ще бъде дадено от 11.00 часа. В четенето могат да се включат незрящи от всички възрасти.

"Голямото брайлово четене“ се организира по проект на Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928“, фондация "Съпричастие“ и регионалната организация на Съюза на слепите в България. Проявата е по проект, финансиран от Агенцията за хората с увреждания, и се очаква да приключи до средата на месец ноември. Реализира се в градовете София, Пловдив, Варна и Габрово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).