Деца ще правят собствени филми във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 04.09.2017
1643
Тринадесетото издание на Световния фестивал на анимационния филм ще се проведе между 13-и и 17 септември 2017 г. Фестивалният и конгресен център във Варна отново ще е домакин на разнообразни анимационни събития.

Конкурсната програма и "Панорама" ще представят най-актуалните и добри филми от анимационния свят. Разширяваме и традиционната детска работилница, където малчугани ще имат възможност да направят собствен филм.

Детският анимационен уъркшоп ще се проведе в рамките на Световен фестивал на анимационния филм във Варна в галерия "Графити" от 14 до 16 септември 2017. Това ателие се организира благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна, чрез фонд "Култура" по програма "Варна - Европейска младежка столица".

Очакват ви още специализирани лекции, мастер-класове, прожекции на студентски филми от университети с профил анимация, програми с най-доброто от гостуващи ни фестивали, документални филми, изложби и още много и интересни събития през идния септември.

След това фестивалът ще гостува със специална програма "Ехо от Варна" в залите на Националния дворец на културата в София.

Световният фестивал на анимационния филм (СФАФ) се провежда във Варна, заедно с "ехо" прожекции с филми от Варна в НДК София. Събитието се организира от Сдружение "Световен фестивал на анимационния филм", Фестивален и конгресен център Варна и Национален дворец на културата София, с подкрепата и под патронажа на Министерство на Културата, Национален Филмов Център и Община Варна и "Варна - Европейска младежка столица".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).