Ден на европейските автори отбелязаха във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:05 / 27.03.2023
1232
Регионална библиотека "Пенчо Славейков" се включи в европейската инициатива "Ден на европейските автори". По покана на Детски и средношколски отдел, варненската писателка Екатерина Монева се срещна с ученици от I ОУ "Свети княз Борис I", 3-а клас, водени от г-жа Тонева. Виртуално към тях се присъединиха и децата от ДГ "Приказка" - група "Пчелички" през платформата Google Meet.

Екатерина Монева прочете откъси от своята първа детска книга "Лоли", бурно аплодира драматизацията на третокласниците и специалния поздрав от малките "пчелички"!

Ден на европейските автори се провежда за първа година. В проекта се включиха над 1 100 училища в цяла Европа. Само у нас участниците в четенията са 246, съобщи еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, която откри в София Първото издание на Деня на европейските автори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
МВР: Пожарът във варненския хипермаркет е локализиран
Снимки показват огнената стихия във Варна!
Огромен пожар на Крайезерния път във Варна! Пет екипа на пожарнат...
Бавно, но славно: Напредва строежът на мястото на "Гъбата"
Българка показа касова бележка: Скъпо било в Париж - не сте яли н...
Започват важни проверки във Варна и по морето, ето кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).