Детските градини на Варна отварят врати в почивните дни срещу такса!?!

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
13:25 / 26.04.2017
10067
Проект на общинска наредба предвижда осигуряването на съботно-неделни занимания във варненските детски градини срещу съответното заплащане, научи Varna24.bg.

Допълнителната услуга ще бъде по желание на родителите, и то ако бъде събрана група от минимум 12 деца, става ясно от проекта. 

В една група ще могат да се запишат не повече от 25 деца, ако малчуганите са повече ще бъде формирана втора група. 

Ако детето бъде записано за детска градина в почивните дни, то ще се забавлява с дейности по избор и ще му бъдат предоставени условия за игра. 

Съботно-неделните дейности могат да се предлагат в рамките на 4 астрономически часа за времето от 4 до 12 часа без осигуряване на храна.

Родителите, които желаят да оставят детето в почивните дни, трябва да го заявят писмено до директора на детската градина най-късно до четвъртък, се посочва в проекта.

Таксата, която ще се заплаща за престоя на малчугана в детската градина през уикенда е 11 лв. на ден. 

Съботно-неделните услуги няма да се извършват ако съвпадат с официалните празници на страната, става ясно още от проекта. 

Наредбата предвижда още организирането на сезонни дейности за деца, които не са обхванати в образователните институции на територията на Община Варна. Сезонните дейности ще бъдат организирани във времето от 1 юни до 15 септември, което е неучебно.

Родителите, които желаят да оставят децата си в подобни сборни групи трябва да подадат молба от 20 април до 20 май на място, се посочва в проекта. 

Сезонните дейности могат да се прилагат в рамките на интервала от 7 до 19 часа, като таксата за това е 100 лв. месечно и се заплаща от 1-во до 10-то число на текущия месец. 

Организацията на дейностите събота и неделя и през ваканцията ще бъде задължение на директора на всяка детска градина. 

Проектът е публикуван на сайта на Община Варна с дата 25 април. На заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок, считано от датата на публикуване, за предложения и становища по настоящия проект на Наредба за условията и реда за организиране и финансиране на съботно-неделните и сезонни услуги по отглеждане на деца в общинските детски градини на територията на Община Варна. 

Предложения могат да бъдат депозирани в Информационен център при Община Варна на адрес гр.Варна, бул."Осми приморски полк" №43 или на следния електронен адрес: lhristova@varna.bg 

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).