Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Директорката на ОУ"Захари Стоянов": Вариант е да се преместим в сградата на Спортното училище
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 10.05.2012Коментари (3)3324
© Народно дело
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Захари Стоянов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Георги Бенковски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Основно училище "Захари Стоянов" би могло да се премести в сградата на Спортното училище, ако на спортните таланти бъде осигурена друга сграда за обучение. Това заяви Тодорка Колева, директор на основното школо. От там за пореден път поискаха преместване на Математическата гимназия, с която споделят една и съща сграда в кв. Чайка, предаде Дарик.

Вариантът със сградата на Спортното училище е единственият за "Захари Стоянов", тъй като училището е квартално, обоснова се Колева. Според нея гимназията може да бъде преместена навсякъде. В подкрепа на това твърдение тя посочи, че в града има училища със същата материална база като тяхната и около 200-260 ученици, докато във вече отеснялата сграда в "Чайка" се учат 2200 ученици.

Преместването на Математическата гимназия е единственото правилно решение за проблемите с материалната база на двете училища, смятат директорът на "Захари Стоянов", учители и родители на ученици. Те настояват да се възстанови равноправието между двете школа. Според училищното настоятелство, повече от 10 години основното школо е пресирано от гимназията с активната подкрепа на зам.-кмета Коста Базитов. Добре известни на обществеността са близките приятелски отношения на Базитов с директора на МГ, твърдят родителите. Те настояват при разпределянето на класните стаи да се отчете демографският прираст, засиленото застрояване на кв. Бриз и вилните зони.

Ако Общинският съвет приеме предложението на администрацията за разпределяне на стаите в сградата, на ученици от основното школо ще се наложи да учат в подблоковото пространство на блок 67 в "Чайка".

Помещенията там са строени за магазини и не са пригодени за учебен процес. Ще се пречи и на живущите в блока, смята директорът Тодорка Колева. Според нея, с предоставянето на многофункционалната зала в двора за нуждите на МГ, се подсигурява комфорт за гимназистите, за сметка на по-малките ученици.

На този етап няма никаква възможност някое от двете школа да бъде преместено в друга сграда. Поне за следващата учебна година няма нито правна, нито практическа възможност за това, заяви пред Дарик Коста Базитов, зам.-кмет по въпросите на образованието. Той обясни, че стаите са разпределени според възможностите на общината и потребностите на двете училища. Това решение не удовлетворява и двете страни, защото не са достатъчно стаите в сградата. "Ще търсим решение на този казус", категоричен бе зам.-кметът.

Относно обвиненията в лобизъм в полза на Математическата гимназия, Коста Базитов заяви, че ще коментира, само след като ги види в писмен вид. "Нека да го напишат и да се подпишат, за да мога да си търся правата", заяви той.




Още по темата: общо новини по темата: 32
09.09.2014 »
09.08.2014 »
11.06.2014 »
21.03.2014 »
01.12.2013 »
07.11.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.05.2012 г.
0
 
 
Възможно ли е училище със 125 годишна традиция и история да бъде подхвърляно така? Поколения варненци са учили в училището през годините, учат и ще учат в МГ. С годините Гимназията възпитава гордост и достойнство у своите ученици. Кое друго училище в града има Национални дипломи на зрелостниците? Постиженията и изявите в много Национални конкурси и състезания не могат да се сравнят с претенциите на самозабравила се директорка. Ще направи прием такъв, че да се побере в наличните стаи. Раздутият прием на първокласници и болни амбиции на родители- това са претенциите им в момента.
Aнонимен
на 10.05.2012 г.
0
 
 
Статуквото на Математическа гимназия трябва да се запази, защото цялата база на гимназията е изградена благодарение постиженията на математици и информатици. Колкото до ОУ"Захари Стоянов", мястото им е точно в сградата на Спортното училище, тъй като тя има два свободни етажа. До колкото разбрах, едно време тези два етажа са били предназначени точно за "Захари Стоянов", но поради тогавашните успехи на спортистите в различни области, цялата сграда е дадена на Спорнтото у-ще. Замислете се, защо на едно основно училище му е такава голяма сграда като тази на МГ? Математическа гимназия със своите успехи е доказала, че заслужава най-добото, което може да предложи на учениците си. А родителите на учениците от ОУ"Захари Стоянов" са типичен пример за "кон с капаци" - каквото им се каже, това твърдят, без да знаят същността на нещата. Но нали сме си българи и се поддаваме на всякакви манипулации....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: