Днес откриват Майския фестивал на цветята във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:08 / 02.05.2012
3920
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пана с рози и лалета върху естествени материали, сред които и пчелни пити, ще са хитът на 5-ия Майски фестивал на цветята.

Паната са изработени по уникалната технология рязана бродерия. Най-красивото пролетно изложение се открива днес на входа на Морската градина. Като негов организатор традиционно е Варненският свободен университет "Черноризец Храбър".

Ще участват 17 водещи български фирми в озеленяването и производството на цветя. Съпътстващата програма е изключително разнообразна, като в рамките на фестивала ще има концерти, изложби, модно ревю на студенти, конкурс за рисунка на асфалт, уточни доц. Милена Петрова от ВУЗ-а, която е главен координатор на феста.

Тази година Майският фестивал на цветята се отваря и за благотворителност. През 2011 г. университетът е разработил идеен проект за център за възрастни хора в район "Младост". Той ще бъде изграден с помощта на дарители, а благотворителната кампания по време на фестивала включва разпродажба на портрети и фотографии, чиято стойност ще се определя в цветя, а финансовият им еквивалент от продажбата ще е първата лепта за изграждането на този център.

За първи път студентски ландшафтен конкурс ще облагороди четири емблематични точки във Варна. Това са Джанавара, Топлата вода, централната алея срещу "Гранд-хотел Варна" в курорта "Св.св. Константин и Елена" и английския двор във Фестивалния и конгресен център, посочи проф. Стефан Терзиев, декан на Архитектурния факултет във Варненския свободен университет.

Най-добрият проект ще бъде награден от кмета Кирил Йорданов, а ако идеята е наистина много работеща и хубава, общината може да финансира реализацията й.


Виж коментарите (4)

Още по темата (2):
03.05.2012 Майски фестивал на цветята се откри на входа на Морската градина
26.04.2012 Майски фестивал на цветята започва във Варна на 2 май
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).