Днес се открива новата учебна година в НАОП "Николай Коперник"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 30.09.2016
991
Днес се открива новата учебна година в НАОП "Николай Коперник" - Варна, предаде "Фокус". 

С помощта на планетариума се демонстрира звездното небе за наблюдател на различни географски ширини от екватора до северния полюс на Земята, видимото денонощно движение на звездите, небесни координати, положението на Слънцето в различни моменти от годината. 

Със специален проектор се показват видимите и действителните движения на планетите от Слънчевата система, а с видеопроектор се показват изображения на космически обекти, получени с най-големите телескопи в света или заснети от космически кораби и автоматични станции, а също така анимации и филми. 

С махалото на Фуко се демонстрира доказателство за въртенето на Земята около нейната ос. Посетителите могат да разгледат експозиция от 13 пана със снимки и обяснения за небесните тела. Часовете за посещения на лекциите в планетариума са от 26 септември до края на месец октомври за неорганизирани в група граждани - вторник, четвъртък и събота от 17:00 часа. За организирани групи ученици и туристи, часовете за посещение са: 9:00, 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 часа, всеки ден без събота и неделя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).