До 1500 лева отпуска Община Девня за лечение на безплодие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 05.05.2017
2309
До 1500 лева на календарна година отпуска Община Девня на бездетни двойки и съпрузи за различни ин витро изследвания и процедури. Днес сформираната със заповед на кмета Свилен Шитов общинска комисия одобри постъпило в края на март заявление за финансова помощ от двойка с репродуктивни проблеми, живееща на семейни начала.

За бъдещите ин витро процедури мъжът и жената ще използват собствен генетичен материал, поради което размерът на отпуснатата им общинска помощ е 1000 лева. С 500 лв. повече администрацията дава на двойки, на които им се налага да използват донорски материал.

Условието за отпускане на общинска помощ е кандидатстващите да са български граждани. Ако са женени, и двамата да са с постоянен адрес в Девня за последните 3 години, а ако живеят на семейни начала - поне единият от тях. Желаещите да станат родители могат да кандидатстват за финансова помощ еднократно всяка календарна година. На изследвания и процедури те трябва да се подлагат само в лицензирани за целта клиники, предупредиха от общинската комисия.

Отпускането на финансови помощи за лечение на безплодие става съгласно утвърден от Общинския съвет правилник, който бе гласуван от местния парламент в началото на миналата година. В сформираната със заповед на кмета специализирана комисия, която гледа заявленията на кандидатите, влизат представители на общинската администрация, съветници от постоянната комисия по здравеопазване и социална политика, акушер-гинеколог и представител на НПО.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).