До къде една община може да е прозрачна, дискутираха в Белослав

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 02.06.2023
1046
Прозрачност и граници или прозрачност без дъно. До къде може да бъде прозрачна една община и гражданското общество да участва в това. Тези бяха основните теми на информационната среща проведена в град Белослав по проект "Повишаване ролята и отговорностите на гражданите в демократичното развитие на местно ниво в община Белослав“, финансиран от Оперативна програма "Добро управление“, научи Varna24.bg. В нея участваха служители на администрацията, представители на граждански организации и бизнеса.

Получи се дискусия за това как, на основата на прозрачността в действията на общинската администрация в Белослав могат гражданите да се включват и да участват при формиране на местни политики. Да инициират предложения и да участват дейно във вземането на решения на местно ниво, разказа Борислав Френчев от изпълнителя на проекта: фондация "Николаевка".

По време на информационната среща секретаря на Община Белослав Донка Монева представи дейностите по Закона за достъп до обществена информация, които изпълнява администрацията. Представи и наградите, получени от Община Белослав през годините, както и призът "Златен ключ“.

На срещата бяха демонстрирани и новите възможности за комуникация с местната администрация, както и бяха посочени примерите на добри практики от страните-членки в Европейския съюз, обобщи Борислав Френчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).