Добротворци подкрепиха дейността на Общностния център за деца и семейства във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 23.02.2021
1687
Фондация "Добротворци" дари дидактични и образователни материали, книжки, играчки, дрешки, обувки и памперси в помощ на децата и семействата, които ползват услугите на Общностния център във Варна. 

Инициативата е първата, която неправителствената организация осъществява броени дни след официалното си учредяване в началото на месеца. Дарението има за цел да подпомогне дейността на социалния център, който осигурява ранна интервенция и индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания до 7-годишна възраст, здравно и семейно консултиране, а също и почасова грижа за деца до 3-годишна възраст. Услугите се предоставят чрез реализирания от община Варна проект "Общностен център за деца и семейства – Варна" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Под грижите на опитни специалисти, в това число психолог, логопед, рехабилитатор, педиатър и медиатор, деца и родители получават подкрепа чрез мобилна работа и чрез интегрираните услуги, предоставяни в подходящо оборудваните кабинети на социалната институция. 

От Фондация "Добротворци" изказват благодарност към всички хора с големи сърца, които взеха участие в дарението за Общностния център. "Вярваме, че доброто ражда добро, а каузите в подкрепа на най-уязвимите – децата, заслужават нашата съпричастност! Вече подготвяме следващата си инициатива, като целта е с нея да подпомогнем с продукти Дома за медико-социални грижи във Варна, където част от децата имат специфични хранителни нужди", анонсира Невена Иванова, председател на Управителния съвет на неправителствената организация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).