Дъждът отложи важно събитие с кмета и министър във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:49 / 25.10.2017
2554
Проливният дъжд отложи важно събитие, на което трябваше да бъде презентиран започващия втори етап от проекта за изграждане на нова спортна площадка и парк в кв."Възраждане", предаде репортер на Varna24.bg

На него щяха да присъстват кметът Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

При откриването на новата спортна площадка през миналата година кметът каза:

"Амбицията ни във всички райони на града да създаваме нови зони за отдих и спорт. Миналата година изградихме 230 детски площадки и така осигурихме възможност на най-малките варненци да играят в една приятна среда, сега сме се мобилизирали да осигурим добри условия за спорт и на по-големите. 

Това е първият етап от проекта за създаване на новата паркова зона в кв. "Възраждане", който трябва да приключи наесен. Консултирахме се с много специалисти, включително и с неправителствени организации, затова мисля, че осигурихме възможно най-съвременните уреди, които са подходящи за спорт на открито", коментира кметът. 

Иван Портних допълни, че община Варна работи активно с директорите на училища за ползване и модернизиране на училищните дворове за спорт. "Идеята ни е през деня, когато има учебните занятия, съоръженията да бъдат използвани в рамките на учебния процес, а след часовете и през почивните дни да са достъпни и за хората от съответните райони. Мисля, че така ще постигаме двоен ефект и младите хора ще имат своите места да се занимават активно със спорт", каза той. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).