Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Елитната университетска болница "Св. Марина" – Варна е трамплин за кадри в здравеопазването
Автор: Пламена Николова 14:15 / 25.05.2022Коментари (0)1039
©
В навечерието на 24 май Ръководителят на Вирусологичната лаборатория в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна проф. д-р Теменуга Стоева бе отличена с индивидуална "Награда Варна“ в категория природни науки. Високото отличие бе присъдено на проф. Стоева за изключителен принос при създаването и логистиката в условията на извънредно положение на първата високотехнологична PCR-лаборатория в Източна България, базирана на територията на УМБАЛ "Света Марина“ – Варна, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

За поредна година Община Варна оценява високия професионализъм на медицински специалист от най-голямата болница в Източна България. Елитната университетска болница "Св. Марина“ – Варна е трамплин за кадри в здравеопазването. Тук работят 518 лекари - водещи учени и специалисти от различни направления на медицинската наука, от които 31 професори, 59 доценти, 41 главни асистенти, 200 асистенти и 674 специалисти по здравни грижи. Общият брой на персонала е 1984 човека. Средната възраст на лекарите е 42 години, а на специалистите по здравни грижи – 45 години. През последните 2 години новоназначените лекари в болницата са 102, 138 специалисти по здравни грижи и 114 здравни асистенти. Болницата е най-голямата база за обучение на студенти, специализанти и докторанти от Медицински университет – Варна и водещо лечебно заведение за пациентите не само от Варна, но и от цяла Източна България.  

УМБАЛ "Св. Марина“ е център за иновации в областта на медицинските технологии, методите за борба със социално-значимите заболявания, здравния мениджмънт, университетското образование и наука и оказва методично ръководство на лечебните заведения в региона и страната.

УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна е трамплин за висококвалифицирани медицински специалисти, някои от които продължават професионалния си път, като заемат ръководни постове в други държавни и частни лечебни заведения.

Благодарение на опитния екип от специалисти в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна се провеждат диагностични и лечебни процедури с високоспециализирана, уникална за региона апаратура в областта на ортопедия, урология, коремна хирургия, лъчетерапия, клинична и имунологична лаборатория, образна диагностика, трансплантация на стволови клетки, педиатрия, неврохирургия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: