"Фантастичният" Галиано идва със специално аранжирана за Варна програма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 23.10.2017
2225
Концертът във Варна на виртуоза композитор и изпълнител на класика, поп и джаз в едно Ришар Галиано е под името "От Бах до Пиацола". Ришар Галиано ще свири на любимия си акордеон и на бандонеон със световната топ марка "Виктория" на 17 декември на сцената в зала 1 на ФКЦ-Варна.

"Фантастичният" Галиано идва със специално аранжирана за морската столица програма. Ще чуем интерпретации върху теми от Й.С.Бах, през В.А.Моцарт, Антонио Вивалди, геният на филмова музика Нино Рота, френски шансони, джаза и фразата на Клод Нугаро, страстта на Астор Пиацола и разбира се "Френският мюзет" - само популярна музика...

Преди десет години Галиано изнася първия си концерт в София в памет на своя приятел и учител Астор Пиацола и развълнуван споделя: топлината и реакцията на българската публика я нареждат в личните ми пристрастия веднага след най-благодатната - италианската.

На 17 декември тази година след повече от десетилетие Ришар Галиано се завръща в България, този път в зала едно на ФКЦ-Варна. Предстои емоционална среща с магията на лирика Галиано, изявен като ритмик, мелодик и емоционален интерпретатор в концепцията на интелигентни и разнообразни жанрове - всичко, което носи и позволява емоция в необятния свят на музиката.

Програмата във Варна е умело градирана с интерпретации на теми от ненадминатия вечен и винаги прекрасен за слушане Бах до страстта и тангото на Пиацола, поднесени с виртуозността и емоционалността на Галиано - така, както той е обичан и аплодиран в цял свят.

Инструментът акордеон не познава сериозен солист, докато не среща Ришар Галиано, който с несравнима решителност успява да го наложи достойно и да го позиционира на класическата сцена заедно със саксофона и тромпета, които са в основата на джаза. Подобно на неговия учител и приятел Астор Пиацола - изобретателят на "Танго Нуево", Галиано успява да реновира "Френския Мюзет" и да съживи една уникална традиция. Именно Астор Пиацола му препоръчва да свири не по американски, а да се обърне към френските си корени така, както той е черпил от Аржентина.

Ришар Галиано е вдъхновен не от един, а от всички жанрове и със своята еуфоричност и темпераментност покорява зрителите, интерпретирайки теми от извора. "Емоцията продължава" - казва той и черпи музиката си от Йохан Себастиан Бах, през Волфганг Амадеус Моцарт до Шарл Азнавур, Барбара, Нино Рота, Клод Нугаро, Били Холидей, Едит Пиаф, Кърт Елинг, Боби Макферин, Астор Пиацола и Найджъл Кенеди в солиращи изпълнения с най-големите оркестри в света. Записвал многократно за престижния немски лейбъл "Дойче грамофон", той е продължител на майсторите на фразата, тангото, шансона и филмовата музика.

Световната критика го определя като втория по значимост изпълнител на бандонеон след Пиацола и като най-известният френски музикант в света, който интерпретира акордеона като "легитимен глас в класиката и в джаза".

КОНЦЕРТЪТ Е БЕЗСПОРНО СЪБИТИЕ В ПРЕДКОЛЕДНИЯ КУЛТУРЕН ЖИВОТ НА ВАРНА!
от поредицата "Имена от световния подиум"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).