Фондация "Радост за нашите деца" стартира проект "Пътуваща пекарна"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:37 / 28.07.2022
1638
Варненската Фондация "Радост за нашите деца" стартира работа по проекта "Пътуваща пекарна". 

С финансовата подкрепа на Фонд "Социална закрила" участниците ще посетят четири атрактивни локации в близост до Варна, свързани с производството на храна.

На място ще се запознаят със спецификите на работа и отглеждане на различни продукти, което ще бъде отправна точка за обмяна на опит, добри практики, дегустации. Предвиденото свободно време е за игри на открито, общуване с нови приятели. На организираните презентации младежите ще представят разнообразни печива – соленки, бисквити, меденки погачи и други, които са приготвили в Пекарна "Радост".

Фондация "Радост за нашите деца" е неправителствена организация, създадена от родители в обществена полза през 2004г., във Варна, с цел интеграция на деца и младежи с дефицити.

Център "Радост" е разкрит през 2005 г. Социалните услуги, които предоставят за подкрепа на деца от 2 до 18 години са рехабилитация, логопедична терапия, хипотерапия, образователна и психологична подкрепа.

"Нашият мултидисциплинарен екип, предоставя на родителите консултиране от застъпничество и посредничество за правата на децата със специфични образователни потребности.

От 2018г., Социално предприятие "Пекарна Радост" предоставя трудова заетост за младежи над 18 години с множество увреждания в защитена работна среда, с подкрепата на ментори и доброволци. При постъпване в пекарна, младежите преминават през базисноспециализирано обучение. Така получават възможност за работа и получават дългосрочни трудови умения.

Тематичните творчески занимания - Работилници "Радост" организирани в пекарната развиват креативното си мислене на деца от различни възрасти. По забавен начин участниците получават нови умения, знания и приятели. Темите на занимания ни са свързани с изготвянето на бисквитки, меденки с айсинг и захарен принт, питки, хляб, рогчета, а помощници са младежите от Пекарна "Радост", споделиха за медията ни от Фондацията.

Varna24.bg е медиен партньор по проекта "Пътуваща пекарна".

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
12.10.2022 Експерт: Всеки родител може да се обърне към Карин Дом при най-малки притеснения за развитието на детето си!
07.10.2022 Сега е моментът! Гласувайте за варненската фондация "Радост за нашите деца" в "Промяната"!
03.10.2022 Архитектите на новия Карин дом: Целяхме да създадем място, където децата да се чувстват у дома си!
03.10.2022 Ивайло Кръстев, Фонд "Социална закрила" към МТ: Хората с увреждания не са прокажени, нито заразно болни! Щастлив съм, когато успеем да им помогнем!
02.10.2022 Ново изследване на УНИЦЕФ хвърля светлина върху нагласите към децата с увреждания в България
01.10.2022 Лъчезар Шойков: Сестра ми е с множество увреждания, това беляза съдбата на цялото ни семейство!
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...
Доброволци от Варна боядисаха яйца за хора в нужда
Внимание! Вижте къде да не минавате във Варна
Жест към варненци! Една цена не се повиши от 1 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).