Георги Славов, ПП "Републиканци за България": Спасителни центрове за защита на населението да бъдат изградени в Северна и Южна България!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:51 / 26.03.2021
3710
Георги Славов е завършил юридически факлутет в Икономически университет-Варна. Участвал е успешно в умиротворителни мисии на Българската армия под егидата на ООН. Семеен с едно дете. Кандидат-народен представител от листата на ПП "Републиканци за България"-Варна.

През последните години България няма ясна система за защита на населението от бедствия и аварии, а реакциите в резултат на форсмажорни обстоятелства, за съжаление, са закъснели или непълноценни, смята Георги Славов, кандидат-народен представител от листата на ПП "Републиканци за България"-Варна.

За да бъде решен този проблем, “Републиканци за България" предлагат да бъдат изградени два основни спасителни центъра – в Северна и Южна България, които да бъдат оборудвани с най-съвременни системи за ранно известяване, модерни технологични решения и бързи средства за реакция. Само така може да се гарантира ефективна защита на населението от бедствия и аварии. В кризисни ситуации бързата и адекватна реакция на държавата е решаваща за спасяване на човешки животи и за защитата на имуществото на гражданите. В тази връзка държавата следва да изпълни задължението по обезпечаване на въздушен медицински транспорт, както и да предвиди транспорт за спасяване при бедствия, аварии и природни бедствия.

За да бъде адекватно на съвременните критерии по всички академични и приложни показатели за защита на населението при бедствия и аварии, програмата на РБ предвижда цялостно преобразуване на Академията на МВР и залагането на възможно най-много практически обучения, включително и изграждането на полигон за трениране на кадровия състав на министерството в адекватни реакции, свързани с полицейската и противопожарната дейност и защитата на населението. По този начин в Академията на МВР ще бъдат обучавани и държавни служители от други ведомства, които имат отношение при управлението на кризи, предвижда програмата на Републиканци за България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).