Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Глобиха фирмите за боклука, кметът недоволен от почистването във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 13.09.2013Коментари (11)3907
© Varna24.bg
Трите сметоизвозващи фирми, които са ангажирани с чистотата в петте района на града, са глобени с между 3 и 5 % от месечните им фактури за август. Глобата е наложена от кмета Иван Портних, който е останал недоволен от чистотата във Варна през последните месеци.

"Състоянието на града не е задоволително. Така беше и през лятото", заяви градоначалникът.

Наложените санкции са само първа стъпка от промяната на механизма на взаимоотношения между общината и сметопочистващите фирми, посочи Портних. Според него контролът върху тази дейност трябва да бъде силно завишен. За целта районните кметства трябва да имат не само права, но и отговорности по отношение на контрола върху сметосъбирането и почистването. В близките месеци моделът ще бъде променен, закани се кметът.

Предвижда се и промяна в правилата за лепене на плакати и други печатни рекламни материали. Поставянето им по трафопостове, подлези и стълбове ще бъде забранено. Ще бъдат премахнати и рекламните материали по разделителните огради на булевардите, обяви Иван Портних. След допитване до културните институции ще бъдат определени места за разлепяне на афиши, където ще бъдат поставени и нужните за целта съоръжения.

"Варна е заприличала на един голям афишарник. Не му отива на града ни да изглежда по този начин", коментира градоначалникът.

Започнала е проверка на непочистените предизборни плакати. Партиите, които не са премахнали агитационните си материали, ще бъдат санкционирани, закани се кметът.

Разпоредена е и проверка на павилионите на Булгартабак, разположени по спирките. Има сигнали, че будките за продажба на цигари са в неподсрествена близост до училища, което е в нарушения на наредбите за продажба на тютюневи изделия.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Gergana Petrova 1
премахни филтъра

0
 
 
Тук не сте прав г-н Петров,мизерници са някой хора,но не сме всички-не ни слагайте под общ знаменател,много ви моля.....живея в централната част на града,където ежедневно се сблъсквам с такава смрад,мизерия и помия около казаните,че чак детето ми се втриса,когато ни се наложи да минем от там,но това се дължи на всички онези клошари,които ровят като мишки и каквото не им харесва се изсипва навън,а на всичкото отгоре,част от тези хора спят в съседство на казаните,дори са си спретнали един прекрасен кът от нашите болкуци.....пълна ОТВРАТ.И не си мислете,че не сме се оплаквали,напротив,дори и в полицията сме звъняли заради тях и навсякъде отговорът е да се оправяме САМИ.И не само в това се състоят проблемите,на мен лично много често ми се налага да си нося боклука до вкъщи,защото по пътя до детската градина на детето ми никъде няма КОШЧЕТА за боклук.Така,че г-н Петров всичко е до ВЪЗПИТАНИЕТО НА ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК.Лека вечер и не си мислете,че се заяждам,това е мое лично мнение и не е със цел да обиждам някого
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: