Големи ремонти на централни булеварди започват във Варна! Кметът: Край на кърпенето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:48 / 24.02.2015
2039
Цялостни ремонти на централни булеварди започват във Варна. Строителните дейности стартираха с реконструкцията на "Христо Ботев", където ще бъде преасфалстирана пътна настилка с обща площ 25 000 кв.м и ще бъдат положени нови тротоари и бордюри. Ремонтът е на стойност около 3 млн. лв, като парите идват от общинския бюджет, обяви кметът Иван Портних, който присъства на първата копка.

Следващата седмица започва подмяна на подземните комуникации по "Мария Луиза", а третият булевард, който ще бъде преасфалтиран, е "Осми приморски полк", предаде Дарик. Строителството трябва да приключи до началото на летния сезон през юни, като в отсечките ще бъде въведена временна организация на движението.

"Ремонтите ще предизвикат затруднения за трафика, но е важно да си решим тези въпроси веднъж завинаги и да спре това перманентно кърпене на дупки, което се оказа крайно неефективно, понеже не остана здрав асфалт. Това е пилеене на пари, което трябва да се прекрати", коментира Портних.

По проекта за интегриран градски транспорт предстоят реконструкции и на булевардите "3 март", "Константин и Фружин" и "Янош Хуняди", като последният може да бъде разширен с две ленти. Същото разширение се обмисля и за бул. "Мария Луиза", където в момента специалисти извършват замервания. Тротоарите по вече ремонтираната отсечка по "3 март" ще бъдат разширени, а между блоковете и автобусните спирки ще бъде изградена пешеходна настилка.

Общината е възложила подмяна на тротоари за 1 млн. лв., като строителните дейности ще започват приоритетно в районите с детски градини и училища.

"В средата на годината вероятно Варна ще получи покана да представи проектите си по програма "Регионално развитие" и сега работим по проектирането, за да имаме готовност. През следващия програмен период градът може да усвои 100 млн. лв., като средствата ще бъдат насочени приоритетно за подобряване на инфраструктурата в централната част. След приключването на ремонтите на централните булеварди, основните пътни артерии ще бъдат оправени и ще се освободи финансов ресурс за малките улички", каза още Портних.


Виж коментарите (1)

Още по темата (57):
21.05.2015 Отварят движението по бул. "Княз Борис I" и бул. "Мария Луиза" от днес
20.05.2015 Кметът: От утре проблемите с трафика във Варна трябва да приключат
20.05.2015 Варна посреща началото на туристическия сезон с нова визия на основните подходи за града
18.05.2015 До 3 дни приключва ремонтът на бул. "Мария Луиза"
15.05.2015 Отварят ремонтирания участък на бул. "Осми Приморски полк"
12.05.2015 Ремонтираха почти всички плочки в центъра, но най-разбитите оставиха
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).