Христо Калчев, "Републиканци за България": Варна има нужда от привличане на нови компании, развиващи кораборемонта и корабостроенето!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:04 / 30.03.2021
3305
Христо Калчев е на 45 г. Възпитаник е на ВИНС- Варна, със специалност “Финанси и банково дело". От 21 години развива частен бизнес в сферата на вноса и търговията с мебели за хотели и заведения. 8-ми в листата на “Републиканци за България" в 3-и МИР - Варна.

- Г-н Калчев, “Републиканци за България" подчертават често, че са първата политическа партия в тази предизборна надпревара, която структурира управленската си програма и то с конкретни секторни политики за развитието на страната, и ги оповести публично. Защо това е толкова важно за Вас?

- Защото е категоричен показател за това, че сме отговорни, компетентни и решителни в намеренията си да налагаме отговорни политики, които ще работят в интерес на сънародниците ни и страната ни.

- Сматате ли, че са възможни ефективни политики в социалната сфера, например, без да има работеща иконимика?

- Разбира се, че работещата икономика е солидният фундамент, върху който трябва да се гради. Твърдя, че ние - “Републиканци за България", в секторната си политика имаме изключително ефективни мерки.

- Какви са те?

- В нашата програма ние поемаме ангажимент да работим за изграждането на сигурна и предвидима във времето бизнес среда, да създадем устойчив бизнес климат, условия за стимулиране на нови инвестиции и насърчаване на предприемачеството. Нямаме съмнения, че това ще доведе до откриване на нови работни места и възможности за професионална реализация. В програмата ни е заложено създаване  на повече гаранции и допълнителни възможности за "рисково" финансиране във връзка с развитието на микро, малкия и среден бизнес, в това число - семейният бизнес, защото те са гръбнакът на икономиката. Ще настояваме за т.нар "ускорена амортизация" на производствените мощности на частните производители, за да бъде засилен процесът на подмяна на остарелите и неефективни машини  с нови такива, което ще подобри конкурентноспособността на българското производство. Друга точка  от тази програма е подпомагане и стимулиране на самонаетите лица, работещите от дома и хората със свободни професии чрез програмите на гаранционните и рискови фондове. Не на последно място предлагаме финансиране на проекти, свързани с развитието на социалната инфраструктура, социалните предприятия, образование, култура, чрез въвеждане на финансови инструменти, осигурени от фонда Invest EU за периода 2021-2027 г.

- Знам, че управленската програма на парламентарни избори е преди всичко рамкова, но не мога да не Ви попитам какво могат да очакват като иконимическа подкрепа от депутатите на “Републиканци за България" живеещите във Варненска област?

- Икономическото развитие на Варна и региона е до голяма степен свързано с транспортните връзки на областта с останалите части на страната. Категорично довършването на АМ"Хемус", а също така изграждането на магистрала "Черно море", биха довели до подобряването на икономиката и туризма на Варна. Изграждането на втори мост над варненското езеро ще подобри връзката на централната част на града с южната част на Варна, а от там ще улесни придвижването на варненци и гостите на града, особено през летните месеци. Варна има нужда от привличане на нови компании, развиващи кораборемонта и корабостроенето, защото в този сектор преди години работеха голяма част от домакинствата. Относно развитието на туризма, смятам го част за незаменима част от икономиката на града и мисля, че е необходимо изграждането на модерно яхтено пристанище с всички свързани с това удобства  - така, както е във всички големи пристанищни, туристически градове по света, защото Варна изостава дори и в това отношение от Южното ни черноморие. Безусловно са нужни и мерки за стимулиране на селския туризъм и хотелиерството по черноморието в посока Румъния /Шабла,Тюленово,Каварна/,които са изоставащи в момента. Всичко това ще генерира приходи както за домакинствата, така и за държавата като цяло.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).