Хуманоиден робот откри семинара на Фондация "Българска памет“ край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 04.04.2018
1749
И тази година семинарът във Варна събра близо 200 деца от българската диаспора. Хуманоидният робот Нао откри официалното събитие със специално обръщение към всички участници и официални гости. Сред тях бяха председателят на Фондация "Българска памет“ д-р Милен Врабевски, зам.-министърът на Бълграското европредседателство г-жа Моника Панайотова, както и г-н Богдан Мирчев, представител на фондация "Ханс Зайдел“ за България.

"За 11-та поредна година Фондация "Българска памет“ демонстрира устойчиво развитие на европейската интеграция и общото ни бъдеще, което чрез нашия XXII Пролетен семинар придобива релни измерения. Тази година форумът ще помогне на участниците от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, Западните Родопи и района на Тервел да развият дигиталните си умения и познания, за да бъдат успешни, конкурентоспособни и реализирани личности, които ще бъдат двигателите на прогреса в Европа. Те са нашите експерти на бъдещето и за нас е важно те да бъдат бъдат успешни!“, сподели д-р Врабевски по време на семинара.

Tази година семинарът ще се проведе между 2 и 6 април под мотото: "Дигиталните компетенци: ключ към професиите на бъдещето“ с подкрепата на Община Варна и фондация "Ханс Зайдел“ . Форумът ще предложи впечатляваща програма програма с  3 робота – Sanbot, Nao и Telepresence и гост лектори, които са доказани специалисти, предприемачи и творци в сферата на дигиталните технологии и роботиката.

Очертават се 4 вълнуващи дни за 200-те участници от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, от Западните Родопи и района на Тервел, които освен всички други знания, ще се научат да строят и роботи.

Фондация "Българска памет“ е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).