Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Хвърли го" - визуалният акцент на 31-ия Международен джаз фестивал "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 18:09 / 29.07.2022Коментари (0)1067
©
31-ото издание на Международния джаз фестивал "Варненско лято“ се открива днес, 29 юли, от 20:30, и ще продължи три дни. Триото на Кристиан Баканич от Австрия ще поднесе първия концерт тази вечер. Самият Кристиян Баканич свири на акордеон, клавишни и перкусия заедно с Кристиан Вендт /контрабас/ и Йорг Хаберл /барабани/. Тримата създават музика в граничните зони между джаза, тангото и модерния клубен груув. Вторият концерт тази вечер е на Антонио Флинта квартет от Италия с Роберто Бучи - контрабас, Клаудио Джоанини - барабани, и Лучано Оролоджи – саксофон.

В дните на фестивала, а и след тях, джазът във Варна превзема и визуалните преживявания на почитателите на свободната музика. Чак до 26 август в книжарница Pibooks може да се види изложбата  “Хвърли го!“ на Димитър Трайчев, гуруто на графичния дизайн в морския град. Тя представя реализирани проекти на CD digipak.

Ето как самият Трайчев представя своя проект:

“Да попаднеш на царския път. В началото на 2007 получих имейл от непознат адрес, но това не беше обичайния спам. Подателят, Найджъл Кинг, беше представител на мощна адвокатска кантора, която току-що беше регистрирала Kings Road Multi Media Ltd – компания за производство и разпространение на музикални звуконосители, базирана в Лос Анджелис. Кантората изкупуваше на едро неиздавани ранни записи на все още непопулярни тогава артисти от фалирали звукозаписни студия. Видял мои работи в нета и те му допаднали. В LA вече нямало кой да рисува афроамериканци. Ха-Ха. Предложи ми договор за проектиране на CD и списък от 22 заглавия. Част от изображенията вече бяха реализирани в проекта My Jazz Icons. На локален артист това се случва веднъж на девет живота. Разбира се, че казах ДА, независимо от размера на сумата, който беше жалък. Стиснахме си ръцете виртуално и работата тръгна. Още на първото заглавие се сблъскахме на тема типография. Аз се напърчих. Той си извика подкрепление и от лондонския офис на компанията се намеси арт директорът Джулс Барет. Имаше много смешки, но всичко завърши благополучно. Някои от заглавията са на пазара, други чакат реда си, трети никога няма да видят бял свят. Нормално."

Джаз фестивалът "Варненско лято" се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: