ИУ-Варна отбеляза 98-ата си годишнина с тържество

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:03 / 14.05.2018
5522
С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 98-та годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и България,  Лилия Христова – директор на дирекция "Образование, младежки дейности", представители на Общински съвет – Варна, бивши ректори на университета и гости. 

"Използвам случая да Ви поздравя за постигнатите високи резултати в образователния процес, за приноса ви в утвърждаването на Варна като образователен център в национален и регионален мащаб, и утвърждаване на каузата Варна - град на знанието. Сигурен съм, че с общи усилия и с енергията на студентите на Икономически университет заедно можем да постигнем много в тази посока. Варна беше избрана за един от 30-те иновативни дигитални хъба на Европейската комисия, предстои много работа в това направление“, заяви кметът Иван Портних.

Ректорът на учебното заведение проф. Пламен Илиев връчи академичната награда "Проф. Станчо Чолаков“ на проф. дин Гарабед Минасян - учен в областта на финансите, макроикономиката и банковото дело. Наградата "Студент на годината 2017“ получиха Михаил Димитров в специалност "Финанси“, Адриан Калчев - специалност "Счетоводство“ и Диана Димова - Колежа по туризъм.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).