Има задържан при акция срещу купуване на гласове във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 20.09.2022
3803
"Две досъдебни производства за нарушаване на изборните права на гражданите са образувани при проведена специализирана полицейска операция на територията на Районното управление в Провадия".

Това съобщи пред медиите старши инспектор Валентин Трифонов, началник на правоохранителната дейност към полицейското управление в града. Той уточни, че целта на спецоперацията е да се разкрият и предотвратят извършени или извършващи се нарушения, свързани с Изборния кодекс, предаде БТА. 

Проверката е обхванала различни търговски обекти - хранителни магазини, които предлагат стоки на вересия, места, където се продават дърва за огрев, заложни къщи, финансови институции за бързи кредити. 

По думите на Трифонов в обектите се търсят основно списъци с имена на граждани, събрани лични карти, дебитни и кредитни карти, записи на заповеди. Полицията проверява и за наличие на големи парични суми, които са извън касовата наличност.

"В два от проверените обекти са намерени лични карти на хора, които в момента на проверката не са били на място, както и значителна парична сума", допълни Трифонов. По думите му по тези случаи са образувани досъдебни производства. 

Обектите са в Провадия и в едно от селата в общината. Полицията арестува заподозрян. Акцията е и в Дългопол. Целта на спецоперацията е да се разкрият и предотвратят извършени или извършващи се нарушения, свързани с Изборния кодекс.

Проверката е обхванала различни търговски обекти - хранителни магазини, които предлагат стоки на вересия, места, където се продават дърва за огрев, заложни къщи, финансови институции за бързи кредити.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).