Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инвалидът Светлозар предпочете алкохола и кашоните пред грижите в Дом "Гергана"
Автор: Пламена Николова 15:26 / 23.07.2018Коментари (1)6941
© Varna24.bg
Има една максима, че насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Тя с пълна сила важи за случая с инвалида-бездомник, който спеше на кашони под открито небе на пазарчето в "Чайка", а съдбата му трогна хиляди след публикация във Varna24.bg. Институциите реагираха светкавично и ден след като се вдигна шум около персоната на Светлозар, той беше настанен в дома за стари хора "Гергана“.  Въпреки огромните грижи, положени за него, обаче, Светлозар взел пенсията си и си тръгнал.

Ето какво ни сподели наскоро варненка, съпричастна към съдбата на бездомника:

Днес случайно минах отново покрай пазара на кв. "Чайка" и една от продавачките отсреща ми каза,че г-н Светлозар Антонов /инвалида, който настаниха миналия месец в Дом "Гергана"/, е отново под дървото. После отидох и го видях, там е. Но не говорих с него, защото по думите на хората отсреща, той нарочно правел така, защото е алкохолик и искал да проси алкохол и да го съжаляват. Хората отсреща в бараките не го искат там и се дразнят от неговото присъствие, а и не му е мястото да е там, дори и вече да е със социална деградация и наистина с алкохолен проблем. Хората на пазара говорят, че близките му не искат да го виждат, защото им е нанесъл много щети преди години."

Varna24.bg се свърза с директорката на Дом "Гергана". Ето какво сподели Нели Вълева за медията ни:

"За съжаление въпреки огромните грижи, които положихме за Светлозар, той взе пенсията си преди няколко дни и тръгна. Първо направи опит да избяга, два пъти си тръгваше и стигаше до някъде, а сега му обяснихме, че щом не желае да е тук може да ползва три месеца отпуск, преди да вземе окончателно решение. Обясни, че смята да живее на квартира при някаква жена. 

Помните, когато научихме за неговия случай веднага взехме мерки и беше настанен в дома. Имаше кардиологичен проблем, веднага беше заведен на преглед, след това на хирург, за да се погрижат за раната, с която го приехме. Доколкото разбирам, той има проблеми с алкохола, а аз съм забранила категорично употребата на алкохол в дома. Често му осигурявахме цигари от персонала. Като го приехме му осигурихме дрехи, всеки ден имаше човек, който да го къпе и бръсне. За съжаление през цялото време се държеше ужасно с персонала и беше агресивен. Единствено с мен спазваше някакво благоприличие. Доколкото разбрах, след като си е тръгнал оттук е имало някакво спречкване, бил е обезобразен, но нищо повече не зная. Надяваме се щом времето захладнее инстинктът за самосъхранение и разумът да надделеят и да се върне тук, където се полагат грижи за него", допълни г-жа Вълева.



Още по темата: общо новини по темата: 3
13.06.2018 »
12.06.2018 »
12.06.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: