Искат възстановяване на спасителен кораб "Перун"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:13 / 14.09.2011
1840
Възстановяване на спасителен кораб "Перун" искат от морския бранш във Варна. Това стана ясно на пресконференция на тема: "Състояние на морското спасяване в българския отговорен район".

По думи на инж. Иван Велков - председател на Моряшкия профсъюз проблемите в морското спасяване стават все по-тежки и тежки с годините, като в последните 3-4 години те са "крещящи". Той уточни, че преди две години и половина корабите "Перун" и "Мизар" са били изведени от плана за търсене и спасяване по море. Велков посочи, че в този период са се случили няколко тежки инциденти, на които обаче българската страна не е могла да отговори адекватно. Според него тези два кораба могат да бъдат използвани за спасяване, тъй като им е необходим само ремонт. Именно поради тази причина от морския бранш предлагат корабите да бъдат прехвърлени в ДП "Пристанищна инфраструктура".

Според к.д.п. Никифор Герчев - председател на БУЛСАР историята с кораба "Перун" е само част от разбиването на спасителната служба, която по думите му е все още в колапс. Именно поради тази причина и за да бъде оказвана навременна и адекватна помощ на бедстващите в открито море специалистите се обявяват за връщането в експлоатация на двата кораба.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
09.08.2010 Ремонтират "Перун" догодина
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).