Искри хвърчаха при предаването на поста областен управител на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
13:08 / 10.05.2017
8581
Скандална ситуация се разигра при предаването и приемането на поста областен управител във Варна, при която въпреки старанието си да запазят добрия тон, бившият вече областен управител Тодор Йотов и възстановеният отново на поста негов предшественик Стоян Пасев си размениха някой по-остри реплики, предаде репортер на Varna24.bg.

В началото Пасев започна благо и с усмивка като заяви, че ще продължи да работи по вече изградените стратегии за регионално развитие.

"Колегата е напипал пулса", каза за Тодор Йотов Пасев.

Запитан дали ще направи ревизия в Областна управа той отговори, че вече има заведени няколко преписки в прокуратурата и ДАНС и очаква тези институции да се произнесат, за да вземе мерки как ще действа.

"Нормално е всеки да си направи и ревизия на кадрите", допълни Пасев.

Така се стигна до разговора защо Тодор Йотов е уволнил няколко човека в Областна администрация.

Той отрече да има чистка, като каза, че е уволнил само шофьора. След това обаче призна, че е уволнил и г-ца Силвия Стоилова, докато била в изпитателен срок, тъй като констатирал някой нарушения в нейната дирекция.

Йотов заяви, че по разпоредена от него проверка били установени доста сериозни нарушения на финансовата дисциплина.

"Всички служебни автомобили в Областна администрация са дизелови. В същото време на бензиностанция, с която институцията има договор, една и съща кола е зареждала служебно гориво газ пропан бутан 12 пъти за един месец. Общото количество заредено гориво със служебни пари от частен автомобил е 1800 л. пропан бутан. Освен това бе засечен служебен автомобил във Велинград на 31 декември, без да има издадено командировъчно при това в почивен ден", каза Йотов.

От своя страна Пасев обясни, че служителите на администрацията ползвали личните си автомобили за служебни цели, затова се налагало да зареждат с различен тип служебно гориво. Освен това той опроверга твърдението, че всички коли на Областна управа са дизелови, имало и на бензин.

Пасев каза още, че до края на деня ще станат ясни и заместниците му. До момента се знае, че това ще са Илиян Карагьозов от Патриотите и Петър Манчев от ГЕРБ.

Настоящият вече областен управител Стоян Пасев допълни, че тъй като е колегиален ще даде време на Тодор Йотов да освободи кабинета му и затова ще започне работа не от днес, а от утре. В същото време той изрази учудването си, че именно утре Тодор Йотов, който вече е освободен от поста, организира Ден на отворени врати в Областна администрация.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).